torsdag 31. mars 2011

Sexy woman


Da inkariket oppsto på 1100-tallet og frem til spanjolene nådde byen i 1533, var Cusco inkaenes hovedstad.  Følgelig finnes en rekke minnesmerker fra denne tiden nær Cuscos sentrum.  Det lureste er å ta en skranglebuss oppover fjellet den ene vegen og deretter gå tilbake og besøke en håndfull inkaruiner underveis. 

Den største og mest betydningsfulle ruinen nær Cusco er Sacsayhuaman.  Ruinen har form som en sirkel, hvor halvparten er en sikksakkvegg.  Da kunne nemlig inkaene gjemme seg bak sikksakkene og storme fram ved angrep.   Veggen er satt sammen av flere meter høye steiner.  Disse er hogget så presist til at det ikke engang er mulig å stikke en liten nål mellom sprekkene.  Fra avstand ser Sacsayhuaman ut som hodet til en puma, hvor sikksakkene er pumaens tenner.




Utsikt mot Cusco


Det er ikke lett å fortelle hvor du skal eller hvor du har vært når det gjelder denne ruinen.  Mange bokstaver i en underlig sammensetning er svært forvirrende.  Isteden kan man si ”sexywoman”.  Da stopper i alle fall bussen eller taxien på rett sted.

Se flere innlegg fra Peru ved å velge etiketter - Peru.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar